BICENTENARIO MEXICO - Preşedinţie - în direct

Prima Reuniune Masonică Bicentenar 2010

joi, 9 septembrie 2010

Cu prilejul festivităţilor Bicentenarului Independenţei Mexicului şi a Centenarului Revoluţiei Mexicane, a fost realizată Prima Reuniune Masonică Bicentenar 2010, care a avut loc în zilele de 28 şi 29 august în cadrul Marii Loji Veracruz-Llave, localizată ăe Esteban Morelos, între Guerrero şi Bravo.

Activităţile au avut loc cu sprijinul Guvernului Statului Veracruz, prin intermediul Institutului Veracruzan de Cultură (IVEC) şi al Primăriri din Veracruz, evenimentul fiind convocat de Marea Lojă Veracruz-Llave, condusă de Marea Maestră Bernarda Reza Ramírez şi de Marea Secretară Marcela León Cruz, care şi-au întâmpinat semenii din Marea Lojă Unidad Mexicana, Ritul Naţional Mexican, din Puerto de Veracruz şi Loja Fraternidad Nr. 7 din Poza Rica.

În cadrul programului a fost inclusă şi conferinţa "Participarea femeii în lupta de Independenţă şi în Revoluţia Mexicană la o sută şi două sute de ani", care a fost susţinută sâmbătă 28 august în Recinto de la Reforma de Sandra Vázquez. Duminică 29 august, la ora 11:00, în Casa Principală, Maestrul Santiago Solano García a prezentat conferinţa “Prezenţa Masoneriei în Reformă”, o altă perioadă activă în crearea naţiunii mexicane.

De asemenea, recunumitul ziarist Fausto Fernández Ponte a susţinut conferinţa "Participarea Masonilor în Independenţă şi Revoluţie", conferinţă care a avut loc sâmbătă 28 august, la ora 17:0, în Casa Principală.

La acest eveniment şi-a adus contribuţia IVEC, cu expoziţia fotografică "Masoni distinşi în Independenţa şi Revoluţia mexicană", fond al Fototecii din Veracruz, care a fost inaugurată tot sâmbătă, la ora 13:30 la sediul Marii Loji Veracruz-Llave. Evenimentul a fost încheiat cu un marş masonic, duminică 29 august, la ora 13:00.

Bicentenare Mexic

Bicentenare Mexic

Grupo Bicentenario

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP